2023-12-04 144.300USB på 2 Meter (Inställt)

Första måndagen i månaden aktiverar jag låga delen på 2 meter. Tanken var att vi skulle till Högdalatippen och sätta upp grejjer. Tyvärr var det inte möjligt att ta sig upp där pga staket och väder (mycket snö) så vi fick ställa in att köra på 144.300 och åka till en annan höjd och köra enbart 69MHz därifrån.

2023 12 04 manskligt antennfaste
Mänskligt antennfäste. Ja, det blev verkligen inte som vi tänkt oss. -14 grader och jag har hur mycket kläder på mig som helst. Det var inte möjligt att ta med allt då snön drivit från toppen och lagt sig i driver så det var meterhög snö på vissa ställen. Det blev en ”quick-and-dirty” uppsättning med mig som mänskligt fäste.

Jag finns på APRS.FI

Mär jag är på radiogrejjer brukar jag slå på GPS och sända min position via APRS. Min handapparat finner du här:
>>Länk till APRS.FI>>

Måndagsringen på 69 MHz

Vi lyckades genomföra ”Måndagsringen” på 69MHz, se länk till filmen nedan:
>>https://www.youtube.com/live/MRu3rEx9SGg?si=HoA6dHzuQmy3D0Hv>>

Rulla till toppen
GDPR-Cookie-samtycke med Real Cookie Banner