2023-10-02 Kortvåg från Sillesjön i Trosa

SMLA Trosa kommun (S363) och SMSS Sillensjön (CMQJ)

Antennen hänger som ett inverterat V.
Här är dagens QTH.

Idag hann jag med att köra lite kortvåg. Jag hade ett arbetsärende i Nyköping så jag stannade till vid Sillebadet vid Sillejsjön på vägen. När jag slog på radion hörde jag LA9XKA som precis skulle gå QERT, me jag hann i alla fall köra honom. Nästan alla stationer gick 5-9 till mig. Jag körde med Yaesu FT-991 och en Sotabeams bandhopper.

FT-991 med Sillesjön i bakgrunden.
FT-991 med Sillesjön i bakgrunden.

Deltagare 40 meter 100 Watt
LA9XKA
SM5HIF
SM5BXC
SM5DFY
SM5ISM
SM5TJH

Deltagare 60 meter 15 Watt
SM5TJH
SM5BXC
SM5DFY

Glasfiberspö
Färdigbadat för säsongen. BRyggan låg på land så jag kunde fästa glasfiberspröet i handtagen till stegen.
Klipp från Oktober när jag kör ett tema där jag ska aktivera 30 sjöar på 30 dagar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *